Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A CSICSÓKA „SZÁZ JÓ HATÁSA”

 1. Magyarországon több száz éve ismert, régi leírásokban is kiemelten javasolt, igen hasznos  növényként és „téli élelmiszerként”, tápanyagforrásként tartották számon a csicsókát.
 2. A csicsókagumóból készített élelmiszerek komoly, megbízható kutatási háttérrel rendelkező élelmiszerek, hatásaikat reprodukálható (megismételhető) módon igazolták független, akkreditált intézmények, klinikák, szerte a világon. A csicsókasűrítmény kutatási modell-anyag, számos kutatómunka tárgya mind a mai napig.
 3. A csicsóka és csicsóka készítmények előnyös hatásait célzott, több évtizedes hazai kutatások és követéses klinikai megfigyelések is megerősítették.
 4. Az ún. civilizációs megbetegedések általános megelőzését szolgáló élelmiszerek körébe tartoznak, emellett a kialakult betegségek terápiáját is támogatják (regeneráció, roboráció)
 5. A korszerű, betegségmegelőző és terápiás étrendbe jól beépíthetők a legtöbb nem fertőző, életmóddal összefüggő (életmód-dependens) kórkép megelőzése és kezelése céljából fogyaszthatók.
 6. A finomítatlan csicsókasűrítményekkel célzott klinikai vizsgálatokat végeztek, és élettani hatásait mérhetően jobbnak találták az egyéb, finomított csicsókaalapú termékekéhez (ioncserélt csicsókasűrítmény) képest.
 7. Korábban szakorvosi javaslat mellett volt forgalomban ilyen jellegű termék. Mind a mai napig orvosi ajánlások fogalmazódnak meg rendszeres fogyasztásukkal kapcsolatban.
 8. A biocsicsóka-sűrítmények a csicsóka ún. élelmiszer-mátrixát is tartalmazzák, vagyis megtalálható bennük a gumó lényegében teljes beltartalma, egyedi biokémiai körülményeket teremt az egészségvédő és regenerációs hatások terén (egyedi összetett élettani hatás).
 9. Répacukor helyettesítésére is alkalmasak természetes, magas tápértékű, édes ízű anyagok (A natúr termék kevésbé édes, fruktózdús termék édesítő ereje a mézénél másfélszer nagyobb)
 10. Beltartalmi értékük és élettani hatásuk tekintetében még az értékesebb mézeket, illetve egyéb, természetes, növényi alapú édesítő anyagokat (növényi szirupok, stevia) is felülmúlják, a szakmai eredmények szerint.
 11. Magas kálium, kalcium, magnézium és foszfortartalommal rendelkeznek, nátriumtartalmuk alacsony, vastartalmuk is jellemző.
 12. Nyomelemtartalmuk kiemelkedő, jellemzően magas réz, króm, mangán, cink tartalmuk, de számos egyéb elemet is tartalmazhatnak termőhelytől függően (szelén, bór, stb) Az említett nyomelemek támogatják a szívizom, az idegrendszer működését, az anyagcsere-folyamatokat, az enzimatikus működést, védik a bőrt, érrendszert, nyálkahártyákat, megelőzik a terhességi hipertóniát, és számos egyéb létfontosságú folyamatban részt vesznek.
 13. Mikroelemeik és nyomelemeik révén lassítják az öregedési folyamatot, csökkentik a belső oxidációt („biológiai amortizáció” csökkentők).
 14. Az ásványi anyagok és nyomelemek egymáshoz viszonyított aránya megfelelő, egymás hasznosulását is segítik (szinergencia). Különösen a kálium-magnézium-foszfor egyensúlya emelhető ki.
 15. Nem emészthető ballasztanyag tartalmuk révén serkentik a bélműködést. Az inulin mellett pektint is tartalmaznak.
 16. Segítik a a fogyókúrás programokat, a tartós és eredményes súlycsökkentés kellékei. Az elhízás társult kórképeinek, valamint a metabolikus szindrómának a megelőzését és kezelését is támogatják.
 17. Használatuk egyben hosszan tartó teltségérzést biztosít, mértéktartó illetve szokásosnál kisebb élelmiszer-fogyasztás mellett is.
 18. Inulintartalmuk, valamint összetevőik optimális aránya (együttes, komplex hatásuk) miatt különleges élettani hatásuk van, más élelmiszerekkel nem vagy alig pótolhatók.
 19. Az inulindús biocsicsóka-sűrítmény az ún. polifruktozán inulint legnagyobb mértékben tartalmazó finomítatlan, természetes, növényi élelmiszer.
 20. Más, élettanilag hasznos anyagokat (esszenciális zsírsavak, növényi színanyagok, pektin, stb) tartalmazó élelmiszerek élettani hasznosságát felfokozzák, kiegészítik.
 21. Más élelmiszerekkel együtt fogyasztva az egyéb hasznos komponensek (vitaminok, ásványok, nyomelemek, színanyagok, stb) felszívódását egyenletessé teszik, „nyújtott felszívódást” biztosítanak a vékonybélben.
 22. Összetételük révén egyedi, igen előnyös felszívódási körülményeket (pH, prebiotikus hatás, nyomelem-felszívhatóság, stb) teremtenek a vékony- és vastagbélben.
 23. Prebiotikus hatásúak (inulindús), célzott, szelektív táplálékot nyújtanak főként a hasznos Lactobacillus és Bifidobacterium mikroorganizmus kolóniák számára. (Erősítik az ún. „cross-talk” folyamatot, vagyis a belső összetett öngyógyító mechanizmusokat a bélrendszerben.)
 24. Visszaszorítják a normál bélrendszeri mikroflórában található káros mikroorganizmusok szaporodását, ezáltal jelentős betegségmegelőző szerepük van (kompetitív gátlás).
 25. Védelmet nyújtanak a bélfertőzések ellen, illetve a már bekövetkezett kórképeknél a fertőző ágens visszaszorítását segítik (inulindús termék).
 26. A probiotikumok illetve probiotikus készítmények hatását erősítik, felfokozzák (együttes használat esetén), majd azok elhagyásakor a hasznos bélrendszeri mikroflóra szaporítását, kolonizációját folytatják, továbbviszik. (A probiotikumokat nem szükséges folyamatosan fogyasztani, a prebiotikumokat tartalmazó táplálékokat ajánlatos)
 27. Képesek a tápcsatornában magukkal vinni, mintegy szállítani, utaztatni hasznos, probiotikus kultúrákat, amelyeket „táplálva”, ún. szimbiotikus hatás érhető el. (A szimbiotikumokban a mikroba előnyös anyagcseretermékei is benne vannak, ugyanezek termelődnek a bélrendszeri „utaztatás” közben is a csicsóka inulinjával táplált mikroba kolóniákban.)
 28. A prebiotikus és szimbiotikus hatás, valamint a nyomelemek és egyéb jellemzők miatt enyhe „anyatej-hatást” lehet feltételezni a biocsicsóka-sűrítmények esetében. (gyermekek és felnőttek szervezetében egyaránt) A bélrendszerben lejátszódó összetett, protektív, védelmet szolgáló folyamatok hasonlóak az anyatejesen táplált csecsemők bélrendszerében tapasztalható sokrétű, előnyös folyamatokhoz („anyatejre emlékeztető, anyatejet modellező” hatás).
 29. Táplálják a felszívást végző bélhámsejteket, azaz a bélrendszeri nyálkahártya (bélbolyhok) saját anyagcsere folyamatait is támogatják, azok tápanyagellátásának biztosítása révén.
 30. Igen hasznos fermentumokat, termékeket képeznek a bélrendszerben (tejsavas erjedés), a széklet pH-ját előnyös irányba tolják, segítik a bélpolipok, a vastagbél- és végbélrák megelőzését.
 31. Segítik a székrekedés kezelését, lazítják a székletet, megelőzik a székrekedéssel járó problémákat (ozmotikus, prebiotikus hatás, fermentáció, stb révén). Egyes, székrekedéssel összefüggő kórképek kialakulását csökkentik. (epekő-képződés, diverticulosis, képződő toxinok felszívódása, stb)
 32. Visszaszorítják a bélrendszerrel összefüggő egyéb betegségeket, mint a bélhurut, bélgyulladás, és az irritábilis bél-szindróma (IBSZ). Megelőzik és kiküszöbölik a bélrendszeri diszkomfort-érzést.
 33. Egyes autoimmun betegségek, mint a colitis ulcerosa és Crohn-betegség, esetében is előnyösnek bizonyult a fogyasztásuk (inulindús), a bélhámsejtek hatékonyabb regenerációja, a bélrendszeri immunitás javulása és egyéb hatások miatt.
 34. Védenek a légzőszervi betegségekkel szemben, a tüdő hámszövetének immunitását erősítik. Szerepük van légzőszervi betegségek (asztma, stb) megelőzésében.
 35. Segítenek megelőzni a húgyúti fertőzéseket csecsemők, gyermekek és felnőttek esetében. Veseműködést elősegítő, húgykő és vesekő oldó valamint kőképződést gátló hatásuk ismert.
 36. Szerepük van a bélrendszeri immunitás, valamint a teljes szervezetre kiterjedő immunrendszeri védelem kialakításában. (Az immunrendszer legnagyobb bástyái a bélrendszerben találhatók)
 37. Növelik a vastagbélben a hasznos anyag-felszívódást, ezen belül is a vitaminok biohasznosulását. (K-vitamin, B-vitaminok, B12 vitamin)
 38. Segítik a kalcium, magnézium, cink és vas biohasznosulását, növelik a kationok oldhatóságát, ionizációját és felszívhatóságát.
 39. Az inulin ún. ozmotikus hatása révén a bélben lévő vízmennyiség emelkedik, mely nemcsak a vitaminok és ásványi anyagok, hanem az összes egyéb értékes komponens felszívhatóságát megnövelik, kiegyensúlyozzák. (Ez különösen a vastagbél „vízhiányos” környezetében kiemelkedő fontosságú)
 40. Lúgosító, bázisképző hatásuk van a szervezet belső rendszerére nézve, rendszeres fogyasztás esetén.
 41. Javítják a csontanyagcserét (kalcium-ionizáció, D-vitamin működés segítése, lúgosítás stb), segítik a csontritkulás megelőzését és kezelését, a vér magnéziumszintjét is emelik.
 42. Nem igényelnek gyomoremésztést, pektintartalmuk és egyéb anyagaik serkentik és védik a gyomrot. Nem okoznak kellemetlen erjedést a gyomorban. (Sósav és pepszin termelést nem váltanak ki.)
 43. Kímélik a hasnyálmirigyet, segítik annak hatékonyabb működését, egyúttal számos „terhet” levesznek róla. A hasnyálmirigy védelemben betöltött szerepük (tápanyag-forgalom szabályozás, lúgosítás, stb) kiemelkedő.
 44. Cukoranyagcsere-szabályozók, kiegyensúlyozott szénhidrát-forgalom megvalósulását segítik. Alacsony glikémiás indexűek.
 45. Kiegyensúlyozzák a zsíranyagcserét.
 46. Támogatják a szívizom munkáját, védik a szívet a stresszhatásokkal szemben, növelik ellenállóképességét, teljesítőképességét (magnézium, foszfor, kalcium, nyomelemek, inulin, fruktóz).
 47. Kiemelt szerepük van az érrendszer védelmében, védik a szív koszorúsereit és az agyi ereket, csökkentik a szívinfarktus és az agyvérzés, stroke esélyét. Más érvédő anyagokkal együtt (pl. ómega-3 zsírsavak, lecitin, stb) igen hatékony védelmet nyújtanak.
 48. Szerepet játszhatnak a hajszálerek, kapillárisok védelmében, az idősebb kori hajszálér-károsodások megelőzésében, csökkentésében más anyagokkal együtt.
 49. Csökkentik a „rossz” koleszterin (LDL) szintjét a vérben.
 50. Trigliceridszint szabályozók, csökkentik a szabad zsírsavak mennyiségét a vérben, ezáltal a szív oxigén-igénye is csökken, amely szintén szívinfarktusra való kisebb hajlammal, illetve egészségesebb szívműködéssel jár együtt. Legtöbb esetben trigliceridszint csökkenést észleltek (inulindús termék).
 51. Mérhetően növelik a védőkoleszterin (HDL) szintet.
 52. Jobbá teszik a belső szervek vér- és tápanyag-ellátását, a szövetek energiaforgalmát, javítják a szervek egymással való belső „kommunikációs képességét”.
 53. Az érelmeszesedési folyamatot (arteriosclerosis) lassítják.
 54. Kiegyensúlyozzák a hormonális folyamatokat a szénhidrát-, a zsír- és a nyomelem-egyensúly, valamint a bélflóra-hatások révén.
 55. Nem igényelnek inzulint a hasznosítás során, nem jelenik meg a hiperinzulinizmus, mely számos kórkép melegágya (cukorbetegség, rákbetegség, elhízás, stb).
 56. Étvágycsökkentő, teltségérzést biztosító és szabályozó tulajdonságuk miatt az evési kényszerek megelőzését és leküzdését is támogatják, az éhségérzet intenzitását csökkentik, megszüntetik a „rohamszerű, remegésszerű” éhségérzetet. Az evési kényszerek visszaszorítása révén számos következményes pszichikai és fizikai következményt is elháríthatnak.
 57. Az élelmiszer-függőségeken belül kiemelten az édességvágyat csökkentik, az édesség-függőség visszaszorítását támogatják.
 58. Segítenek a rendszeres étkezési ritmus megvalósításában az éhség-jóllakottság központ egyensúlyának segítése révén, támogatják a mértéktartó, tudatos életvezetést és étrendet.
 59. Igen előnyös, rövid szénláncú zsírsavakat képeznek a vastagbélben. (ezek szerepe jelentős a bélrendszeri ozmotikus egyensúlyban, a fogyókúrában, a zsíranyagcserében, stb)
 60. B-vitamin források, így részt vállalnak számos összetett anyagcsere-folyamatban, a szöveti légzésben, enzimes és idegrendszeri folyamatokban, stb. A B-vitaminok bélflóra általi termeltetésében is nagy szerepet vállalnak, így e téren (B-vitaminok) hatásuk többszörösen előnyös.
 61. Béta-karotin, nyomelem- és ballasztanyag-tartalmuk révén antioxidáns hatásúak, gyökfogók.
 62. Kedvezően befolyásolják a só- és vízháztartást (elektrolit egyensúly).
 63. Segítik a tartós izommunkát, fizikai aktivitást, így fizikai munkások számára is hasznosak.
 64. Sportolók számára is előnyösek, természetes „sporttápláléknak, sportdoppingnak” is tartják (Az inulindús szabályozó, a fruktózdús energiaadó is).
 65. Gyorsan és hatékonyan feltöltik a máj glikogén raktárait, hatékonyan biztosítják a szervezet hosszú távú általános energia- és stresszraktárait. (fruktózdús)
 66. Fáradékony, energiadeficittel rendelkező szervezetet biológiai úton ellátják energiával, feltöltik a lemerült tartalékokat, és biztosítják a megfelelő életműködéshez (szív, izomzat, idegrendszer, máj, emésztés, stb) szükséges szabályozókat is.
 67. Az alacsony vércukorszintet normalizálják (cukorforgalom-szabályozás).
 68. Alkalmasak bébiételek alapanyagául (1 éves kor felett adhatók) más élelmiszerekkel együtt, erősítik a baba immunitását, egyensúlyban tartják bélflóráját és vércukorszintjét, „hipoallergén” jellegűek.
 69. Kisgyermekek energia és elektrolit-egyensúlyát, hőháztartását jól szabályozzák, egyenletessé teszik az anyagcserét, energiaforgalmat.
 70. Serdülők, ifjak szervezetére is igen pozitívan hatnak, a bélrendszeri egyensúly, az anyagcsere, és mikroelem (nyomelem) pótlás, a szellemi teljesítőképesség és lelki stabilitás tekintetében.
 71. Az idegrendszeri stabilitást támogatják, az általános szellemi erő megőrzésében biológiai úton részt vállalnak. Gyermekek és ifjak idegrendszeri és szellemi stabilitását, állóképességét megerősítik.
 72. A lelki állóképesség, lelki egyensúly előmozdítói egyéb tényezőkkel együtt.
 73. Városokban illetve szennyezettebb környezetben élő gyermekek, felnőttek esetében szakemberek által ajánlott „védőtáplálékok illetve védőitalok”, melyek a szervezet ellenállóképességét erősítik. (Városi óvodák és iskolák gyermekeinek és dolgozóinak kiemelten ajánlott)
 74. Időlegesen vagy tartósan szellemi koncentrációt és lelki állóképességet igénylő tevékenységek segítői. A mentális terhelhetőséget, teljesítőképességet emelik. Segítik a fókuszált figyelmet, koncentrációt igénylő tevékenységet végzők munkáját. Szellemi munkások hasznos táplálékai.
 75. A fizikai és lelki stresszek leküzdésének hatékony eszközei, biológiai úton növelhetik a stressz-küszöböt. A stresszhelyzetek „kifáradási szakaszának” kezdetét kitolják (később jelenik meg a kifáradás). Tartós szellemi és fizikai leterheltséget követően támogatják az agyi-idegi rendszerek, valamint az izomzat regenerációját, gyorsabb kipihentséget biztosítanak egyéb életvitelbeli tényezőkkel együtt.
 76. Intenziv stresszhatások (baleset, gyász, egyéb megrázkódtatások) után a szervezet biológiai megerősítői.
 77. Csökkentik a hangulati hullámzás, a változó kedélyállapot létrejöttének esélyét, hatással lehetnek a stabil személyiség, „kontrollálhatóság” kialakulásában már gyermekkortól kezdve.
 78. Kedvezően hatnak a magas várnyomásra (csökkentik) az ásványi anyag-egyensúlyt, valamint só-és vízháztartást is szabályozó jellege miatt (K-Na pumpa).
 79. I. típusú cukorbetegség esetén kézben tarthatóvá teszik a vércukorszintet, segítik megelőzni a szövődményeket, illetve enyhítik azokat.
 80. Kezdődő, II. típusú cukorbetegség visszafordításának eszközei, a kialakult kórkép szövődményeinek kifejlődését enyhítik. Rendszeres bevitelük a gyógyulást hatékonyan segíti.
 81. Candidiasisban szenvedő betegek számára előnyösek (inulindús), a bélflóra-egyensúly, a jó bélrendszeri immunitás (teljes immunrendszeri védelem) valamint a betegséggel együtt járó idegrendszeri hatások leküzdésének segítője.
 82. Vírusos szezonban illetve influenza járványok idején igen hasznos védő, megelőző táplálékok.
 83. Kialakult fertőzések, infeciók közbeni gyógyulást és azt követő immunrendszeri erősítést hatékonyan elvégzik, egyéb immunerősítő hatóanyagok működését segítik.
 84. Műtétek utáni lábadozást, felerősödést, roborációt elősegítik. Az inulindús termék sokoldalú szabályozó, immunerősítő, protektív (védő), a fruktózdús kíméletes energiaszolgáltató, nyomelempótló, stb tulajdonsága miatt előnyös.
 85. Segítik a gyermek- és felnőttkori allergiák (ekcéma, allergiás asztma, stb) és intoleranciák megelőzését. Atópiás (allergia hajlamával rendelkező) családoknál rendszeres fogyasztásuk védő, preventív hatású.
 86. Pollenallergiások számára is alkalmas és építő tápanyagforrások. (Esszenciális zsírsavakkal és más anyagokkal együtt a tüdő hámszövetének állapotát javíthatják)
 87. Az aktív vagy passzív dohányzás által károsodott tüdő- és emésztőszervi nyálkahártyák sejtjeinek regenerációját serkentik, a dohányzás-leszoktató programok hasznos segítői (az idegrendszeri állapotot is stabilizálják)
 88. Kialakult ételallergiák és -intoleranciák esetében fogyasztásuk előnyös, segítik a tápanyag-ellátást, az immunrendszeri egyensúly helyreállítását. Az esetlegesen sérült, érzékeny bélnyálkahártyát nyugtatják, hámosítják.
 89. Rosszindulatú daganatok ellen védenek. Kiemelten az emlő-, vastagbél-, végbél-, prosztata-, tüdő- és májrák elleni védelemben segítenek, de hatással vannak más szervek védelmére is (gyomor, hasnyálmirigy, bőr).
 90. Gyorsítják a szervezet általános méregtelenítő folyamatait, különös tekintettel a nehézfémek kiválasztására. Erősítik a környezetszennyező anyagokkal, környezeti ártalmakkal szembeni ellenállást. Nehézfémekkel szennyezett területeken, iparvárosokban rendszeres használatuk ajánlott.
 91. Májvédő hatásúak, javítják a máj anyagcseréjét és detoxikáló tevékenységét. Májbetegségek esetén a májfunkció értékei mérhetően javultak. Idült májbetegek egészségi állapotát, életminőségét javítják, elősegítik a májregenerációt.
 92. Szerepük van a gyógyszerek mellékhatásainak csökkentésében, a májban történő bonyolult átalakítási folyamatok segítésében, a szervezetbe akár önhibánkon kívül is bekerült számtalan méreganyag hatástalanításában, eltávolításában.
 93. Tisztítókúrák (bél-, máj-, és vesetisztítás), léböjtök hasznos kelléke, az általános méregtelenítő programok hatékonyságának növelője. A léböjtök során vércukorszint és energiastabilizáló hatású, a böjtkúrák során a mentális és lelki egyensúly megtartását is segíti.
 94. Gyorsítják az alkohol oxidatív lebontását, csökkentik az iváskényszert (fruktózdús). Az alkohol elvonókúrák hasznos segítője, az alkoholbetegek visszaesésének biológiai úton történő akadályozója. Mérhetően javítják az alkoholbetegek életkilátásait. (Idegrendszeri stabilitást segítő hatása itt is említendő, javítja a beteg pszichés állapotát)
 95. Késő esti rendezvényeket, programokat követő napon fogyasztva gyorsítják a belső regenerációt, segítenek megszüntetni a „másnaposságot”.
 96. Igazolódott az inulindús csicsókatermékek húgysavszint-csökkentő hatása is, amely a köszvényes és húgysavszinttel összefüggő ízületi panaszok csökkentését segítik, rendszeres fogyasztásuk esetén. A köszvény és hiperurikémia megelőzésében és kezelésében jól hasznosíthatók, normalizálják a vér húgysavszintjét, ezzel gátolják a húgysav kristályok létrejövetelét az ízületekben, így elkerülhető a köszvényes roham. (Emellett a csicsókatermékek savtalanító hatása is enyhíti a tüneteket, az ízületek gyógyulási folyamatát segítik.)
 97. Részt vesznek az egészséges szájflóra kialakításában, édes ízük ellenére nem okoznak fogszuvasodást, sőt visszaszorítják a fogágybetegségeket (inulindús).
 98. Öregedési folyamatokat lassító hatásaik miatt javasolható középkortól kezdődően, kiemelten az idősebb lakosság számára. Összetett hatásaik révén beindítják az öngyógyító, regenerációs mechanizmusokat a tápcsatornában, a keringési rendszerben, a májban, a csontrendszerben és ízületekben, valamint az idegsejtekben.
 99. Kiemelten ajánlottak változó kor előtt álló, illetve változó korban lévő nők számára, a belső anyagcsere- és hormonális egyensúly fenntartása érdekében, valamint az idegrendszer megerősítésére, stresszoldásra.
 100. Alkalmasak az emberi szervezet ásványi anyag szükségletének kiegészítésére az ősztől tavaszig terjedő „hiányosabb” időszakban is, kiemelkedő táplálkozás-élettani értékük miatt.
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

xkrquakhhcru

(fmrrlj, 2022.05.07 01:35)

why is hydroxychloroquine <a href="https://keys-chloroquinehydro.com/#">where can i get hydroxychloroquine</a>

eglbrveafppb

(htgbtq, 2022.05.06 19:56)

hcqs pill <a href="https://keys-chloroquinehydro.com/#">quinine vs chloroquine</a>

draifariargy

(cescedaLavy, 2022.02.08 12:53)

<a href="https://stromectoleth.com/">ivermectin 500ml
</a>

draifariargy

(cescedaLavy, 2022.02.05 01:51)

<a href="https://stromectoleth.com/">ivermectin 1%
</a>

cialis 20mg cialiswithdapoxetine.com

(cialis tablets, 2022.01.03 14:01)

cialis 20mg <a href="https://cialiswithdapoxetine.com/#">cialis tablets</a>

cialis dosage cialiswithdapoxetine.com

(cialis with dapoxetine overnight to, 2021.12.29 22:23)

<a href="https://cialiswithdapoxetine.com/#">cialis dosage</a> cialis 20mg

cialis pills cialiswithdapoxetine.com

(cialis online, 2021.12.25 22:11)

<a href="https://cialiswithdapoxetine.com/#">buy cialis online</a> cialis coupon

cialis without a doctor prescription cialiswithdapoxetine.com

(cialis pills, 2021.12.22 18:55)

<a href="https://cialiswithdapoxetine.com/#">generic cialis</a> cialis pills

buy cialis online cialiswithdapoxetine.com

(can i take cialis with daxpoteine, 2021.12.19 23:21)

buy cialis usa <a href="https://cialiswithdapoxetine.com/#">cialis without a doctor prescription</a>

buy cialis usa cialiswithdapoxetine.com

(cialis online, 2021.12.16 15:46)

https://cialiswithdapoxetine.com/ cialis online

cialis dosage cialiswithdapoxetine.com

(cialis tadalafil & dapoxetine, 2021.12.12 06:08)

generic cialis https://cialiswithdapoxetine.com/

cialis dosage cialiswithdapoxetine.com

(cialis tablets, 2021.12.08 20:08)

<a href="https://cialiswithdapoxetine.com/#">can i take cialis with daxpoteine</a> cialis dosage

cialis dosage cialiswithdapoxetine.com

(buy cialis online, 2021.12.05 01:09)

buy cialis online <a href="https://cialiswithdapoxetine.com/#">cialis black is it safe</a>

cialis coupon cialiswithdapoxetine.com

(best prices for cialis 20mg, 2021.12.01 04:37)

cialis price https://cialiswithdapoxetine.com/

cialis online cialiswithdapoxetine.com

(cialis black is it safe, 2021.11.27 14:00)

<a href="https://cialiswithdapoxetine.com/#">cialis 20mg</a> cialis dosage

cialis alternative cialiswithdapoxetine.com

(cialis without a doctor prescription, 2021.11.24 00:23)

<a href="https://cialiswithdapoxetine.com/#">cialis black is it safe</a> buy cialis usa

cialis price cialiswithdapoxetine.com

(fastest delivery of cialis, 2021.11.20 18:39)

<a href="https://cialiswithdapoxetine.com/#">cialis 20mg</a> cheap cialis

buy cialis usa cialiswithdapoxetine.com

(cialis online, 2021.11.17 03:23)

<a href="https://cialiswithdapoxetine.com/#">cheap cialis</a> cialis alternative

cialis without a doctor prescription cialiswithdapoxetine.com

(cialis online, 2021.11.13 15:34)

<a href="https://cialiswithdapoxetine.com/#">cialis generic</a> cialis without a doctor prescription

cialis coupon cialiswithdapoxetine.com

(cialis tablets, 2021.11.10 01:20)

https://cialiswithdapoxetine.com/ cheap cialis


1 | 2 | 3 | 4

Következő »